Teknologiataidot työpaikkailmoituksissa

Edit (02/2022): MOL on muuttanut APIaan ja tämä pitäisi päivittää toimiakseen. Tässä vaiheessa olen vain poistanut automaattiset päivitykset, joten tämä roikkuu täällä nyt historiallisella datalla.

Järjestelmä hakee ja analysoi automaattisesti TE-toimistossa ilmoitetut IT-alan työpaikat. On huomattavaa, että IT-alalla, kuten asiantuntija-ammateissa ylipäätään, valtaosa työpaikoista on niin sanottuja "piilotyöpaikkoja", tai ainakin avoimista paikoista ilmoitellaan myös muualla kuin TE-toimiston palvelussa. Siitä huolimatta, pelkkä TE-toimiston datakin auttaa hahmottamaan keskeisiä alalla vaadittuja osaamisia.

Olen yrittänyt etsiä sopivia yläkäsitteitä eri taidoille, vaihtelevalla menestyksellä. Esim. SQL on listattuna kielenä ja tietokannat taas designina. Näitä ei ole ihan näin yksinkertaista erottaa toistaan.

Historiallinen kehitys

Alla olevassa diagrammissa on listattuna taitojen kysyntä eri viikoilla. Eli kuinka monessa uudessa ilmoituksessa kyseisellä viikolla on mainittu tietty taito. (hoveroimalla ja klikkailemalla voit korostaa tai kätkeä diagrammin elemettejä)

TODO